Ilmastointi

Avaa itse ovet, anna ilmastoinnin hoitaa loput

Auringon porottaessa täysillä tuntuu mukavalta hypätä viileään autoon. Ilmastoinnin oikealla käytöllä ja säännöllisellä huoltamisella kesäautoilusta tulee vielä piirun verran mukavampaa. Älä jätä lasta tai koiraa hetkeksikään pysäköityyn autoon, sillä se kuumenee nopeasti. Turvalukitus voi estää pääsyn sisältä ulos, eikä autolle välttämättä pääse takaisin niin nopeasi kuin kuvittelee.

Lue lisää
Liikenneturva

Nuoren vaikea elämäntilanne voi näkyä liikenteessä riskikäyttäytymisenä

Suomessa tieliikenneonnettomuuksissa menehtyy vuosittain noin 40 nuorta. Nuorten aiheuttamien kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien taustalla on usein vaikea elämäntilanne ja mielenterveysongelmia. On oleellisen tärkeää, että erityisesti riskihakuisesti käyttäytyvät nuoret tavoitetaan ja heidän ajatteluunsa sekä toimintatapoihinsa voidaan vaikuttaa.

Lue lisää
Rekisteröinnit

Toyota dominoi rekisteröintitilastoissa – ja syystä

Toyota on keikkunut vuosikymmenet uusien autojen myyntitilastojen kärjessä. Kuluvan vuoden tammikuun automallikohtaisessa ensirekisteröintitilastossa Toyota nappasi peräti nelosvoiton. Toyotan luotettavuus, asiakkaiden tarpeita vastaavat voimalinjat, erinomainen hinta-laatusuhde ja hyvä jälleenmyyntiarvo ovat olleet aina Toyotan keskeisiä menestystekijöitä. Viimeisen vuosikymmenen aikana Toyota on pystynyt kehittämään myös uusia myyntivaltteja. Näillä eväillä leivotaan kestomenestys.

Lue lisää
Toyota Corolla

Uusi Toyota Corolla tarjoaa älykkyyttä, teknologiaa, designia ja turvaa

Kaikkiaan jo yli 50 miljoonaa kappaletta myynyt Toyota Corolla uudistuu. Se tarjoaa tyylikkään ulkomuotonsa lisäksi Toyotan viidennen sukupolven hybriditeknologian, uuden sukupolven digitaalisen ajoympäristön ja entistä kattavamman Toyota T-Mate -avustimen- ja -turvallisuusjärjestelmän. Älykkään ääniohjatun assistentin avulla voi nyt muun muassa navigoida tai avata ja sulkea ikkunoita.

Lue lisää
Automaattiajo

Suomen moottoritiet valmiina liikenteen automaatioon

Väylävirasto selvitti viime vuoden lopulla päättyneessä AUTOMOTO-projektissa (Automated Driving on Motorways) Suomen moottoritieverkon soveltuvuutta korkean automaatiotason automaattiajon tarpeisiin. Tutkimuksen mukaan moottoriteidemme infrastruktuuri vastaa hyvin liikenteen lisääntyvän automaation tarpeisiin.

Lue lisää
Liikenneturvallisuus

Pitkä mökkimatka-ajo vaatii ajokuntoista ja virkeää kuskia

Suomen kesä häämöttää ja kauan kaivattu mökkikausi on käynnistynyt. Se ilmenee vilkkaana viikonloppuliikenteenä, ja monet pyrkivät määränpäähänsä mahdollisimman nopeasti. Liikenneturvan kyselyn mukaan vajaa puolet suomalaisista pyrkii ajamaan pitkät ajomatkat mahdollisimman vähillä pysähdyksillä. Pitkät ajomatkat ilman taukoja voivat kuitenkin olla vaarallisia.

Lue lisää
Ajoturvallisuus

Varo lätäköitä! – mutta miksi?

Lumivaipan sulaessa paljastuvat karun talven tekoset. Jään ja lumen alta putkahtelee esiin syviä kraattereita ja sulamisvedet muodostavat teiden notkelmiin kahluualtaita. Autoilijoilta vaaditaan varsinkin keväällä erityistä tarkkuutta. Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen neuvoo, miten ikäviltä vaurioilta vältytään. Miten pitää toimia, jos vahinko kuitenkin käy?

Lue lisää