Kaikki Toyotan urheilumallit perustuvat 2000GT:n perinnölle. Autoa voidaan kutsua kiistatta yhdeksi maailman kauneimmista.

Vuonna 1965 esitelty Toyota 2000GT on noussut vuosien saatossa aivan omaan luokkaansa. Tästä mallista on lähtenyt yli 50 vuotta kestänyt menestysresepti Toyotan takavetoiseen urheiluautoon, jonka keulalta löytyy suora kuusisylinterinen voimanlähde.

Vuonna 1967 malli esiintyi James Bondin autona elokuvassa Elät vain kahdesti. Autosta valmistettiin elokuvaa varten kaksi avoversiota, koska Bondia näytellyt Sean Connery ei mahtunut pitkänä miehenä 2000GT:n ohjaamoon.

Jos 2000GT on ollut huutokaupattavana, siitä on maksettu jopa yli miljoona dollaria. Suomessa tiedetään olevan yksi auto yksityisomistuksessa. Mallia näkee harvoin klassikkoautotapahtumissa. Se on ollut Suomessa ison yleisön nähtävillä muun muassa vuonna 2014, kun Toyota juhlisti maahantuonnin 50-vuotista taivalta. Auto lainattiin Tanskan Toyota-maahantuonnista ja asetettiin kunniapaikalle Toyotan pääkonttorin ala-aulaan ottamaan vastaan juhlavieraita.