Corolla on maailman myydyin automalli yli 46 miljoonalla autolla. Menestystarina saa arvoisensa jatkajan, kun kahdennentoista sukupolven Corolla saapuu tänä keväänä Suomeen.

Uusi Corolla tulee markkinoille kolmella korimallilla. Urheilullisen näyttävä hatchback, veistoksellisen jyhkeä sedan sekä iso Touring Sports -farmari muodostavat näyttävän Corolla-perheen, josta jokainen löytää oman suosikkinsa. Korimallit poikkeavat käytännössä niin paljon toisistaan, että voisi jopa sanoa, että kyseessä on kolme erilaista autoa. Voimalinjoina palvelevat uudet hybridivaihtoehdot, mutta hatchback- ja Touring Sports -malleihin saa vielä perinteisen bensiinimoottorinkin. Hybridien odotetaan ottavan noin 90 prosentin osuuden Corollan myynnistä Suomessa.

Uusi Corolla-mallisto kuvattiin Mallorcalla.

Lennokas hatchback

Corolla hatchbackin tyylikäs ulko­näkö noudattelee klassisen hatch­back-muotoilun periaatteita. Renkaat on tuotu lähemmäs kulmia, ja auto on matalampi kuin edeltäjänsä. Muotokieli on yhdistelmä terävää lennokkuutta ja pyöreän rauhoittavia piirteitä. Leveä etusäleikkö korostaa auton voimakasta otetta alustaansa, ja 2.0 Hybrid-mallin Sport-takapuskurin pakoputkien kaksoisulostulo kielii, että kulku on ulkonäön mukaista.

Auton sisätilatkin todistavat sukupolvien välistä eroa. Muotoilu on hyvin modernia mutta funktionaalista. Materiaalit ovat pehmeitä ja vaikutelma on laadukas. Sisätilojen suunnittelusta on ollut vastuussa Toyotan Euroopan R&D-yksikkö, joka on varmistanut, että sisätilat täyttävät eurooppalaiset laatuvaatimukset. Eikä Suomea tai muita kylmiä alueita ole unohdettu, sillä muun muassa lämmitettävä ohjauspyörä kuuluu Active-varustetasosta lähtien vakiovarusteisiin.

Turvavarusteet paikallaan

Corollan kaikissa malleissa on uusimman sukupolven Toyota Safety Sense -järjestelmä, mikä tekee aktiivisine turvavarusteineen jokapäiväisestä autoilusta huomattavasti turvallisempaa. Järjestelmä sisältää muun muassa yöaikaan jalankulkijat sekä päiväaikaan pyöräilijät tunnistavan Pre-Collision-toiminnon, adaptiivisen eli mukautuvan vakionopeussäätimen, kaistavahdin, liikennemerkkien tunnistuksen sekä automaattiset kaukovalot. Lisäksi uutena toimintona on edellä ajavan auton seurantatoiminnolla varustettu kaistallapitoavustin kaikissa muissa paitsi käsivalintaisella vaihteistolla varustetuissa bensiinimalleissa. Muihin varustetasoihin saa esimerkiksi peruutuskameran, karttanavigoinnin kolmen vuoden päivityksillä, pysäköintiavustimen, JBL Premium -audion ja mukautuvan iskunvaimennuksen (AVS).

Corolla Touring Sport tarjoaa tilaa aktiiviseen elämään.

Hybridi yhdistää tehokkuudenja pienen kulutuksen

TNGA-perusrakenteen mahdollistama matala muotoilu ja tarkasti mietityt yksityiskohdat pitävät auton painopisteen lähellä maata. Kori on erittäin vääntöjäykkä mutta kevyt. Tarkasti mietitty alustarakenne yhdessä uusien voimalinjojen kanssa tekee ajamisesta nautinnollisen tarkkaa ja miellyttävää.

Corolla tarjoaa ensimmäisen kerran Toyotan hybridihistoriassa kaksi erilaista hybridivoimalinjaa samaan malliin. 1.8 Hybrid on neljännen sukupolven versiona tuttu Priusista ja C-HR:stä, mutta 2.0 Hybrid on täysin uusi.

Uudessa itselataavassa voimalinjassa polttomoottori on 2.0-litrainen entuudestaan tutun hybridipaketin perustuessa 1.8-litraiseen polttomoottoriin. Monia Corollaan hybridijärjestelmän komponentteja on kehitetty uudenlaiseen muotoon, mutta polttomoottori on täysin uusi toteutus. Lopputuloksena uuden järjestelmän suurin ulostuloteho on 180 hevosvoimaa (vrt. 1.8 Hybrid: 122 hevosvoimaa). Näillä eväillä uusi Corolla laukkaa nollasta sataan kiihdytyksen parhaimmillaan 7,9 sekunnissa kulutuksen jäädessä 4,9–5,3 litran välille sadalla kilometrillä (WLTP).

Elegantti sedan yhdistää tyylin ja taloudellisuuden.

Elegantti sedan perinteitä arvostavalle

Sedan on luonnollisesti auton takaosasta erilainen kuin hatchback- tai Touring Sports -mallit, ­mutta myös keula on hieman erilainen. Siinä missä toiset mallit korostavat sporttisuutta tai tilavaa käytännöllisyyttä, sedan huokuu perinteiseen korimalliin liitettävää eleganssia. Sedania ja Touring Sports -mallia yhdistää toisaalta sama, 2 700 millin akseliväli. Käytännössä nuo millimetrit tarkoittavat luokkaansa isompia sisätiloja. Sedanin voimalinja on aina 1.8 Hybrid, joka takaa taloudellisuuden myös perinteitä arvostaville Corolla-kuljettajille.

Tilaa kaipaavan Touring Sports

Corolla Touring Sports on kasvanut luokkaa suuremmaksi. Akseli­väli on kasvanut edelliseen malliin verrattuna, ja se on sama kuin hiljattain markkinoilta poistuneen Toyota Avensiksen. Sisätilat ovat avarat ja runsas varustelu puhuttelee sekä yksityis- että yrityskäyttäjiä.

Touring Sportsin tavaratila antaa erilaisia mahdollisuuksia käyttötarpeen mukaan. Vakiona on muun muassa säädettävä tavaratilan pohja, jolla saa ylimääräistä säilytystilaa pohjan alle tai vaihtoehtoisesti voi hyödyntää auton koko korkeuden. Takapenkin selkänojat voi kaataa kätevillä avauskahvoilla. Kun pohja on yläasennossa, käyttöön saa tasaisen alustan pitkillekin tavaroille. Tällöin tavaratilan tilavuus on huikeat 1 600 litraa, mutta myös takaselkä­nojat ylhäällä tilavuutta on lähes 600 litraa. Se on käytännössä saman verran kuin Avensiksessa.

Kun Corollassa matkustaa useampi pitempikin henkilö ongelmitta, käsitys uuden Corollan tiloista vahvistuu ja kuljettajaakin alkaa hymyilyttää.

Selkeä HUD-tuulilasinäyttö kuuluu Premium-varustetasoon. Erinomainen näkyvyys ja ergonomia ovat vakiovarusteita. TS-korimalli tarjoaa paljon tasaista tavaratilaa. akapenkkiläisillä on hyvät tilat. Kuvassa Nordic Light -sisäväri. Style-varustetasoon kuuluu näyttävät 17 tuuman kevytmetallivanteet.