Lisävarusteet ovat vaivaton tapa parantaa autoilun turvallisuutta ja mukavuutta sekä lisätä auton jälleenmyyntiarvoa. Pyysimme asiantuntijaa listaamaan talvikauden hyödyllisimmät varusteet.

Talven tullen on tärkeää varmistaa, että auto on kaikin puolin kunnossa. Erityisen tärkeää on, että akku toimii. Se on auton sydän, jota ilman ei pääse liikkeelle.

Kylmä pakkaskeli asettaa akulle kuitenkin haasteita. Hyvä uutinen on, että akun ja auton toimintavarmuutta saa parannettua helposti.

Mutkaton käynnistys

Talviautoilijan lisävarustelistan kärjessä ovat moottori- ja sisätilalämmitin sekä akkulaturi, kertoo Toyotan jälkimarkkinoinnin markkinointiviestintäpäällikkö Totte Raivisto.

”Niillä auto saadaan aina lämpimänä liikkeelle. Auto hyrähtää tyylikkäästi käyntiin kovallakin pakkasella, vaikka ajoa ei olisi paljon eikä akku ehtisi latautua kunnolla ajon aikana.”

Sähkötoiminen moottorilämmitin paitsi helpottaa kylmäkäynnistystä myös säästää polttoainetta ja pienentää päästöjä. Sisätilalämmitin pitää ikkunat sulana ja matkustamon mukavan lämpimänä. Akkulaturi puolestaan ylläpitää akun varaustasoa ja pidentää sen käyttöikää.

Vaihtoehtona on Webasto, joka lämmittää moottorin ja sisätilat polttoaineella.
Raivisto suosittelee myös tarkistuttamaan akun kunnon.

Lue lisää huolloista tästä.

Sähkötoimisen moottorilämmittimen vaihtoehtona on Webasto, joka lämmittää moottorin ja sisätilat polttoaineella.

Uudet talvirenkaat

Hyväkuntoiset renkaat ovat turvallisen autoilun lähtökohtia. Talvirenkaista on varmistettava riittävä urasyvyys. Liikenneturvan mukaan sen on oltava vähintään kolme millimetriä.
Myös renkaiden kulutuspinta, sivut ja ilmanpaineet on syytä tarkistaa. Jos ajaa nastarenkailla, nastoja tulee olla riittävästi kaikissa renkaissa.

Rengasasioissa auttavat Toyotan huoltamoiden ammattilaiset. Lue lisää huollon varaamisesta tästä.

Parempaa näkyvyyttä ledeillä

Lisävaloista saattaa olla hyötyä, jos ajaa paljon pimeään aikaan ja teillä, joita ei ole valaistu.

Esimerkiksi ajoturvallisuutta parantavat led-kaukovalot kehittyvät Raiviston mukaan kaiken aikaa, ja niistä on tullut aiempaa pienempikokoisia ja tehokkaampia. Mitään monsterivalosarjaa auton katolle ei siis tarvitse asentaa.

”Ledit sulautuvat jo huomaamattomasti auton rakenteisiin.”

Matto suojaa autoasi lialta ja kulumiselta. Myös ulkonäkö kohenee uusilla matoilla.

Mukavuutta matoilla

Kenkien mukana autoon kulkeutuu lunta, loskaa ja pikkukiviä. Siksi on tärkeää, ettei lattiamatoissa ole reikiä eikä kosteus pääse kengistä auton rakenteisiin.

Tyylikkäät tekstiilimatot myös parantavat auton ilmettä. Mattoja kuten muitakin lisävarusteita saa kaikkiin automalleihin Toyota-jälleenmyyjiltä. Lue lisää lisävarusteista täältä.

Omalla autolla tehtävää reissua helpottaa katolle asennettava suksiboksi.

Suksiboksi katolle ja menoksi

Moni suuntaa talvella pohjoisen hangille, mutta lentokoneella matkustaminen ei välttämättä houkuttele. Omalla autolla tehtävää reissua helpottaa katolle asennettava suksiboksi.

Lisävarusteita pystyy hankkimaan esimerkiksi Toyota Huoltorahoituksella.
”Se tasapainottaa taloutta, kun isompia hankintoja voi maksaa erissä haluamallaan aikataululla”, Raivisto sanoo.

Lue lisää Toyota Huoltorahoituksesta tästä