Toyota-kuljettaja ei hevillä vaihda automerkkiä. He ovat Suomen merkkiuskollisimpia autonomistajia, selviää markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden tekemästä selvityksestä.

Toyota on pysynyt viime vuosina toistuvasti kärjessä tyytyväisten autonomistajien ranking-listalla. Viime vuonna kaksi kolmesta Toyota-kuljettajasta valitsi merkin uudelleen autoa vaihtaessaan.

Toyota voitti muun muassa monet kalliimmat saksalaismerkit, jotka kärsivät kovasta laskusta merkkiuskollisuudessa ja jäivät kauas edullisempien automerkkien jalkoihin.

Esimerkiksi BMW ja Mercedes-Benz tippuivat kymmenen kärjestä. Bemari- ja Mersu-kuskeista huomattavasti vähemmän, alle puolet, hankkii saman merkin, kun auton vaihto tulee ajankohtaiseksi.

Toyotan perässä tulevat Subaru, Dacia, Skoda ja Kia. Toyotalla on kärkiviisikon suurimmat myyntimäärät.

”Toyotan ajoneuvokanta on yksi Suomen suurimmista, ja Toyota on selvinnyt hyvin myös katsastustilastoissa. Se on erittäin suosittu automerkki, joka on pitänyt laadun tasaisen varmana vuodesta toiseen”, sanoo Bisnodenin analyytikko Tarik Hossain.

Bisnoden selvitys perustuu liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tietoihin kaikista uuden henkilöauton viime vuonna ostaneista yksityishenkilöistä. Tutkimus tehdään vuosittain.