Toyota Aygo X on uusi, kompakti crossover-malli, joka sukkuloi sujuvasti kaupunkiympäristöissä. Vuodesta 2005 valmistettu Aygo on ollut suosittu Euroopassa, ja uuden mallin odotetaan purevan niin ikään eurooppalaiseen autoilukulttuuriin.

Toyotan Aygo tunnetaan pienestä ja ketterästä ulkonäöstään. Sen uusin malli tulee olemaan nimeltään Aygo X, jonka X-kirjain viittaa siihen, että luvassa on crossover-malli. Näin ollen malli on saanut tila-autoista ja maastureista tuttua muotokieltä. ”X” on myös kunniakas perintö toisen sukupolven Aygo-mallista, jonka muotokieltä X-muoto hallitsi vahvasti.

Vuodesta 2005 valmistettu Aygo on ollut Toyotan edullisin malli. Siitä ja nuorekkaasta luonteestaan johtuen se on saavuttanut Euroopassa suuren suosion. Toyota Aygo X onkin suunniteltu Euroopassa Toyota Motor Europen tuotekehityskeskuksessa ja myös sen valmistus tapahtuu kokonaan Euroopassa.

TNGA (Toyota New Global Architecture) -alustarakenteen GA-B-versio toimii pohjana uutuusmallille, aivan kuten uudessa, neljännen sukupolven Yaris-mallissa sekä hiljattain esitellyssä Yaris Cross -mallissa.

Euroopassa eurooppalaisille autoilijoille suunniteltu Aygo X on uniikki ja itsevarma auto. Se on tehty erityisesti urbaaneissa ympäristöissä elävien ihmisten tarpeisiin. Suunnittelun taustalla on suunnittelutiimin tekemä laaja käyttötutkimus.

Toyota Aygo X esitellään marraskuussa 2021.