Milla Salminen sai ajokortin viime talvena ja käveli suoraan autokoulusta autokauppaan. Hän valitsi ensimmäiseksi omaksi autokseen Toyota Auris Hybridin.

Oliko ajokortin ajaminen helppoa vai vaikeaa?

”Ajoin inssin samana päivänä, kun täytin 18 vuotta. Minulle se oli helppoa ja ajokoe meni läpi ensimmäisellä yrittämällä. Olen ajanut pienestä pitäen, milloin milläkin kulkuneuvolla. Jo 15-vuotiaana hankin mopo- ja traktorikortin ja ajoin skootterilla ja traktorimönkijällä.”

Miksi valitsit Toyota Auris Hybridin?

”Perheessämme on ollut monta Toyotaa. Minun Toyotani on 26:s lähipiirissäni. Kokemuksesta tiesin, että se on kestävä merkki. Hain autoa, joka on tilava muttei iso.”

Mitä Toyota merkitsee sinulle?

”Luotettavuutta. Perheessämme on ollut monta Toyotaa, joten tiedän, että ne kestävät. Minun ei tarvitse pelätä, että auto jättäisi tien varteen.”

Millaisessa käytössä autosi on?

”Pääasiassa ajan autolla koulumatkat, käyn mökillä ja kuskailen mummua kauppaan ja meille kyläilemään. Kesällä kävimme kavereiden kanssa Yyterissä.”

"Parasta Toyotassani on vähän kuluttava hybridimoottori", Milla Salminen sanoo.

Kuka maksaa autoilun kulut?

”Maksan polttoaineet omilla säästöilläni.”

Onko monella kaverillasi oma auto?

”Muutamalla kaverilla on. Aika moni ajaa porukoiden autolla.”

Mikä autossasi on parasta?

”Hybridimoottori. Ajan pääsääntöisesti kaupunkiajoa, ja hybridi kuluttaa tosi vähän. Yhdellä tankillisella pääsee pitkiä matkoja, jopa 700–800 kilometriä. Se riittää noin kuukaudeksi.

Mitkä ominaisuudet autossa ovat sinulle tärkeimpiä?

”Ensimmäisenä tulee mieleen turvallisuus. Vaikka autoni on suhteellisen pieni, sinne mahtuu yllättävän paljon. Se on kätevää, jos esimerkiksi kavereiden kanssa lähdemme johonkin. Keväällä menimme yhdessä autollani vanhojentansseihin. Arvostan myös tiettyä helppoutta, jota automaattivaihteisto tuo ajamiseen.”

Mitä auto kertoo omistajastaan?

”Jaa-a. Auris sopii tosi monelle. Sillä ei varsinaisesti pröystäillä, mutta kyllä se minun mielestäni oikein komea on.”