Jami Kinnunen, mikä auto sinulla on? 

”Äänekosken O.K. Autolta käytettynä hankittu Toyota Corolla vuosimallia 2010. Siinä on 1,6-litrainen bensiinimoottori, manuaalivaihteet ja ilmastointi. ”Ajoin aiemmin vanhemmalla Toyota Yariksella, mutta sitten piti saada turvallisempi menopeli isommille teille.”

Miten päädyit Toyotaan?

”Toyota on luotettava perusauto. Sellainen on ollut isälläni niin kauan kuin muistan, ja myös isoisälläni oli Toyota 1980-luvulla. Nytkin meillä on kolme Toyotaa pihassa: isän, äidin ja minun.”

Millaisessa käytössä autosi on?

”Ajan autolla päivittäin. Teen sillä myös kaikki treeni- ja leirimatkat. Tanhuvaaran urheiluopisto Savonlinnassa on pisimmällä, missä olen omalla autolla käynyt. Sinne on Äänekoskelta noin 250 kilometriä. Joskus tulee ajeltua kavereiden kanssa ihan vain huvin vuoksi. En tulisi toimeen ilman autoa.”

Kerääkö autosi katseita?

”No, ei tämä nyt hirveästi katseita kerää. Mutta kyytiläiset ovat tykänneet, kun kajarit huutavat täysillä.”

Mikä Corollassa on parasta?

”Auto toimii luotettavasti ja on tilava, vaikka onkin Corollan pienempi malli.”

Miten pitkään aiot ajaa Corollalla?

”Niin pitkään kuin mahdollista. Olen nuori mies, eikä autollakaan ole ajettu vielä kovin paljon, vasta 88 000 kilometriä – ei ole ainakaan kiire vaihtaa. Yaris oli käytössä pari vuotta.”

Mitä hauskoja muistoja sinulla on autoistasi?

”Yariksella kun yritti moottoritiellä kiihdyttää, kaikki muut menivät ohi. Corolla pärjää paremmin. Ei mene yhtä paljon porukkaa ohi. Hyvin kiihtyy!”

Mitä auto kertoo omistajastaan?

"Kun sisälle astuu, huomaa kyllä, että tämä on minun autoni. Vaikka yritän pitää tämän siistinä, aina täällä on vähän roskia ja takapenkillä urheilukamppeita. Autoa en ole tuunannut muuten kuin hankkimalla Wunderbaumin taustapeiliin roikkumaan.”

Jami Kinnunen on keihäänheittäjä kolmannessa polvessa. Isä Kimmo on maailmanmestari ja isoisä Jorma olympialaisten hopeamitalisti.