Nikke Salminen valitsee auton tunteen sijasta järjellä. Uusimmassa hankinnassa, Toyota RAV4 Hybridissä, teki vaikutuksen taloudellinen tekniikka.

Miksi valitsit Toyota RAV4 Hybridin?

Tuttu automyyjä kutsui minut messuille, jossa oli näytillä RAV4:n uusin malli. Päätin siltä istumalta tehdä kaupat. Ostin auton sekä puhtaasta mielenkiinnosta että tarpeesta, sillä olin muutenkin aikeissa vaihtaa autoa. RAV4 Hybridissä viehättää erityisesti se, että malli on ihan uusi. Sillä ei ole paljoakaan tekemistä mallin edellisen version kanssa.

Miten uusi hybridi kulkee?

Siinä on pieniä eroja perinteiseen polttomoottoriautoon. Hybridin sähkö­moottori esimerkiksi takaa pehmeät liikkeellelähdöt ja tuo edullisia kilometrejä. Sitä on hauska ajaa. Nykyisessä hybridissäni voima tuntuu myös vääntöpuolella, mikä tekee ajotuntumasta mukavamman kuin aiemmissa hybrideissä, joita olen ajanut.

Mitkä ominaisuudet autossa ovat sinulle tärkeitä?

Tärkeintä on turvallisuus ja toimintavarmuus. En haluaisi ostaa mitään remonttiprojektia, hienoa käytettyä autoa, jota joutuisin korjailemaan. Haluan, että auto on uusi ja toimii.

Kuinka usein vaihdat autoa?

Vaihdan autoa melko usein, parin vuoden välein. Uuden auton saaminen on aina hieno hetki, mutta nykyään fiilis menee ohi nopeammin kuin ennen.

Millaisessa käytössä auto on?

Ajan autolla noin 30 000 kilometriä vuodessa eli en ihan älyttömästi. Auto on meillä perheen käytössä ja päivittäisessä ajossa. Pisimmät matkat ovat mökkireissuja.

Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

Minulla on ollut useita Toyotia. Merkki merkitsee minulle luotettavuutta ja helppoutta: tiedän mitä saan, kun tilaan uuden auton, ja vanha menee vaihtoon. Käytän yleensä Toyota-rahoitusta. Silloin ei tarvitse nähdä vaivaa lainatarjousten vuoksi, korot ovat edulliset ja kohtuullisen käsirahan lisäksi auton arvo itsessään riittää takaukseksi. Erillinen rahoitusliike tekisi auton hankinnasta monimutkaisempaa.

Mukavin autoosi liittyvä muisto?

Mieleenpainuvin autoiluun liittyvä muisto on se, kun vuonna 2008 kävimme Saksassa uudella Toyota Yarisillani, emmekä yllättäen jääneetkään jalkoihin autobaanalla. Koko reissu sujui hienosti, vaikka olimme pienellä autolla liikkeellä Keski-Euroopan isoilla teillä.

Mitä auto kertoo omistajastaan?

Se ei välttämättä kerro kaikkea, mutta se voi heijastaa imagoa ja sitä, onko auto statusasia vai järjellä hankittu hyödyke. Itse valitsen auton järjen, en tunteen perusteella. Mietin luotettavuutta ja jälleenmyyntiarvoa.