Ammattilaislumilautailija ja lumilautailuelokuvien tuottaja Eero Ettalan luottoauto on Toyota Corolla.

Miten päädyit Toyota Corollaan?

”Parikymppisenä sponsoritulot olivat sitä luokkaa, ettei ollut varaa lähteä pröystäilemään autolla. Halusin hyvin toimivan, vähän kuluttavan ja luotettavan auton, johon mahtuu kunnolla tavaraa. Corolla vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Se maksoi muistaakseni 22 500 euroa.”

Mitä varusteita autossasi on?

”Autossa ei ole mitään ekstraherkkuja eikä sitä ole tuunattu mitenkään. Se on karvalakkiversio, mutta ilmastointi löytyy kyllä. Siinä on bensakone ja manuaalivaihteet, moottorista en tiedä. Tämä kertoo aika paljon autotietämyksestäni.”

Millaisessa käytössä auto on?

”Autolla on ajettu nyt 145 000 kilometriä. Talvella se on kovassa käytössä, kun kyyditsen hikisiä lumilautailijoita rinteeseen ja tungemme takakontin täyteen tavaraa. Muuten ajelen suhteellisen vähän. Käytän polkupyörää, jos se on vain mahdollista.”

Mikä Corollassa on parasta?

”Luotettavuus. Se ei ole jättänyt kertaakaan tielle. Koskaan ei ole tullut mieleen, uskaltaako sillä lähteä pidemmälle reissulle.”

Millaisia kommentteja auto kerää?

”Autottomille kavereilleni on saman tekevää, millä autolla ajelen, mutta monet autoilevat ihmettelevät, miksi minulla on vieläkin 10 vuotta vanha Corolla, vaikka olisi varaa uudempaan ja hienompaan. Osa arvostaa, etten ole materialisti. Olen kitupiikki.”

Miten pitkään aiot ajaa autolla?

”Olen pitkään fiilistellyt citymaastureita. Toyota RAV4 Hybridi kiinnostaisi. Jos suostun luopumaan nykyisestä autostani, annan sen kaksoissiskolleni. Olisi kiva, että auto pysyisi suvussa. Sillä rupeaa olemaan niin paljon tunnearvoa, ettei sitä voi kenelle tahansa myydä.”

Mitä hauskaa autoon liittyy?

”Olen muutaman kerran onnistunut kolaroimaan vuokra-auton, mutta omaa Toyotaani en ole koskaan pamauttanut mihinkään. Olen kohdellut sitä kuin kukkaa kämmenellä.”

Mitä auto kertoo omistajastaan?

”Luonteesta. Jotkut haluavat näyttää, että rahaa on. Toiset taas pönkittävät hienolla autolla itsetuntoaan, vaikkei olisikaan rahaa. Minulle auto merkitsee eniten sitä, että pääsen turvallisesti paikasta toiseen.”