Meillä oli ilo ja kunnia saada helmikuussa todellinen maailmanluokan tähtimalli Suomeen vierailulle, nimittäin Toyotan toisen sukupolven vetyauto, Toyota Mirai. Kyseessä on sähköauto, joka tuottaa käyttämänsä sähköenergian polttokennolla autoon tankatun vedyn avulla. Autoa ei tarvitse ladata kuten perinteistä sähköautoa, vaan Mirain tankkiin tankataan vetyä. Tankki täyttyy vain muutamassa minuutissa, ja toimintamatka tankkauksen jälkeen on jopa 700 kilometriä. Lisäksi auton päästöt ovat puhdasta vettä. Pakoputkesta ulos tuleva ilma on puhtaampaa kuin se ilma, mitä auto ajon aikana ottaa sisäänsä.

Toyota on niin vetyautojen kuin hybridiautojenkin pioneeri. Toyota Mirain ensimmäisen sukupolven malli on ollut jo myynnissä niissä Euroopassa maissa, joissa on vetytankkausasemia. Suomi on yksi niitä harvoja Euroopan maita, joissa vetytankkausasemia ei vielä ole. Joudumme siis odottamaan vielä hetken, ennen kuin saamme Toyota Mirain myyntiin myös Suomessa. Toyota Mirain vierailu maassamme sai kuitenkin mukavasti aikaan keskustelua ja kiinnostusta sekä vety- että polttokennoteknologiaa kohtaan. Siksi olemme vakuuttuneita siitä, että malli lanseerataan jollakin aikataululla myös Suomessa.

Siirretään katseet kuluvaan vuoteen. Toyotan yksi tämän vuoden odotetuimmista uutuuksista on erittäin suosittuun kompaktien cross-overeiden luokkaan lanseerattava täysin uusi malli, Yaris Cross. Yaris Cross -mallissa Toyotan täyshybriditekniikka yhdistyy näyttävään ja silmiä hivelevään muotoiluun sekä käytännöllisyyteen. Mallin voi lisäksi valita joko etu- tai nelivetoisena, jolloin edes haastavimmat mökkitiet eivät ole esteenä.

Ensimmäiset Yaris Cross -autot saapuvat Suomeen syksyllä, jolloin uutuusmalli on koeajettavissa kaikissa Toyota-liikkeissä. Kevään aikana mallista julkaistaan lisää tietoa ja uutuusmallien hinnat. Mallista kiinnostuneiden kannattaakin seurata Toyotan verkko- ja sosiaalisen median kanavia tai tilata vaikkapa Yaris Cross uutiskirje toyota.fi-sivuilta, ja saada automaattisesti uutta tietoa mallista.

Toyota Way -lehtemme ilmestyy painettuna versiona vielä kahden numeron ajan. Sen jälkeen on uuden aika! Jatkossa lehti ilmestyy digiversiona. Löydät tästä lehdestä tietoa siitä, kuinka pysyt jatkossakin Toyota Way -lehden matkassa mukana ja miten varmistat itsellesi Toyota Wayn saatavuuden.
Kaikkea tätä odotellessa toivotan lukijoillemme oikein mukavaa ja turvallista kevään jatkoa!