Miksi Toyota Land Cruiser?

”Minulla oli aikaisemmin valtava V8-jenkkimaasturi, mutta siitä hajosi vaihdelaatikko. Auto oli yhdeksän viikkoa korjaamolla. Kerran viikossa soitin, eikö auto ala jo valmistua. Kun sain auton takaisin, ajoin suoraan Toyota Itäkeskukseen, jossa oli tuttuja äijiä töissä. Mietin, mikä olisi hyvä upgrade. Ei ollut oikein muuta vaihtoehtoa kuin Land Cruiser. Tämä on ollut minulla nyt 11 vuotta.”

Millä muilla autoilla olet ajellut?

”Ennen jenkkimaasturia minulla oli useita Toyotia. Nahkapenkkinen Camry kolmelitraisella kutoskoneella oli kiva. Se kulki niin helvetisti. Sitä ennen oli Carina E kaksilitraisella automaatilla, mutta siitä en saanut kiksejä. Eka Toyotani oli valkoinen viisiovinen Carina II.”

Mikä autossasi on parasta?

”Luotettavuus! Kuluvia osia joutuu tietysti vaihtamaan, mutta auto toimii aina ja maasturilla pääsee. Olemme pyörineet milloin missäkin landella, ja tämä on ollut korvaamaton vehje monta kertaa. Auton saa lumisina talvina parkkiin paikkoihin, joihin ei muilla autoilla pääse.”

Millaisessa käytössä auto on?

”Vastikään tuli 400 000 kilometriä täyteen. Kun ostin auton käytettynä, tällä oli ajettu 155 000 kilometriä, eli olen minä aika paljon rullannut. Ajan ihan perusajoja ja keikkamatkoja. Rouva on harrastellut heppahommia ja vetänyt traileria. Tällä on myös hinattu autoja tien poskista ja penkoista, eli jonkin sortin traktorinkin virkaa tämä on toimittanut.”

Kumpi kerää enemmän katseita: auto vai kuljettaja?

”No, ei tämä auto ainakaan katseita kerää ja hyvä niin – en kaipaa mitään erityistä huomiota.”

Muistuuko mieleen jotain hauskaa tarinaa autosta?

”Tämä on nyrkkeilijälegenda Elis Askin samannimisen pojan entinen auto. Inspiroiduin etunimestä siinä määrin, että se päätyi jälkikasvulleni. Nimi on siis jäänyt autoon kummittelemaan.”

Miten pitkään aiot ajaa autolla?

”Ei ole ollut vielä mitään syytä vaihtaa. En ole ikinä ostanut uutta autoa. Ajan mieluummin vähän vanhemmalla mutta isommalla ja upgradetulla autolla kuin uudella ja pienellä autolla.”