Ruokatoimittaja Tiina Rantanen ajaa Toyota Versolla ja arvostaa muun muassa sen tilavuutta.

Miksi valitsit Toyota Verson?

Autonvaihto tuli ajankohtaiseksi, kun olin menossa polvileikkaukseen ja halusin vaihtaa automaattivaihteiseen autoon. Koeajoin Verson ja totesin sen toimivaksi. Kävin myös toisen merkin liikkeessä. Potkin siellä puoli tuntia renkaita, mutta myyjät olivat kiinnostuneempia keskustelemaan keskenään. Kävelin ulos ja soitin Toyota-kauppiaalle, että tilaan Verson.

Mitä olet tykännyt autosta?

Vaikka auto on jo yhdeksän vuotta vanha, siinä ei ole ollut mitään vikaa. Pelkät perushuollot ovat riittäneet. Huollossa sanottiin kerran, että akun voisi vaihtaa, jos auto alkaa pätkiä. En koe mitään tarvetta vaihtaa autoa, kun se on vasta sisäänajettu.

Mitkä ominaisuudet autossa ovat sinulle tärkeimpiä?

Tykkään siitä, että auto on iso. Minulle on naureskeltu, että olen sinkku ja ostin seitsemän hengen bussin. Tila on tarpeen, sillä joudun työssäni kuskaamaan paljon tavaraa: ruokaa, astioita, jopa huonekaluja. Haluan myös ajaa korkeammalla, koska olen lyhyt. Ja rakastan Verson ajomukavuutta. Silloin kun auto oli uusi, saatoin lähteä muuten vain ajelemaan. Kesäyö ja kaasu pohjaan!

Mitä autoilu merkitsee sinulle?

Tykkään ajamisesta ja liikun aina autolla. En käytä julkisia, ellei ole pakko. Ajoin kortin jo18-vuotiaana, mutta perheessä oli miehiä, jotka ajoivat autoa mieluummin itse, ensin isä ja sen jälkeen aviomies. 38-vuotiaana alkoi itsenäisen naisen elämä. Voin hypätä autoon ja ajaa minne haluan.

Mitä autoosi liittyvää muistoa et unohda?

Kun tein autojuttuja Gloriaan, sain testattavakseni Lexuksen. Se oli niin hiljainen ja pehmeä! Kun hyppäsin omaan bensalla käyvään Versooni, se tuntui äänekkäältä. Sanoin silloin ääneen, että älä huuda minulle, vaikka olen ollut uskoton. Mutta kyllä tämä Verso on silti autoista suurin rakkauteni.

Mitä auto kertoo omistajastaan?

Kymmenen vuotta sitten Versoni oli oikea trendiauto, ja on mielestäni edelleen. Verso on kestänyt aikaa. Toivon, että olisin itsekin yhtä ajaton. Juuri naureskelin, että Versoni on musta ja olen itsekin usein täysmustaan pukeutuneena. Meissä on sukunäköä – olemme samaa perhettä.