Mika Susi hankki keväällä tuliterän Toyota Corolla Hybridin. Maailman myydyimmän automallin ominaisuudet sopivat hänelle tärkeisiin arvoihin.

Miksi valitsit Toyota Corolla Hybridin?

Ratkaiseva tekijä oli ennen kaikkea ympäristöystävällinen hybriditeknologia. Päädyimme uuteen ­Toyota ­Corolla Hybridiin myös siksi, että se on todella tyylikkään näköinen ja edeltäjäänsä modernimmin muotoiltu.

Mitkä ominaisuudet autossa ovat sinulle tärkeitä?

Auton valinta kiteytyy meillä kolmeen t-kirjaimeen: taloudellisuuteen, teknologiaan ja tyyliin. Nämä ovat tärkeitä kriteerejä. Haluamme, että auto kuluttaa vähän, on ympäristö­ystävällinen, sisältää paljon modernia teknologiaa ja näyttää hyvältä. ­Tässä autossa kuljettajaa avusta­va teknologia on kehittynyt selkesästi. ­Autossa on nyt muun muassa kaistavahti ja pysäköintiavustin.

Mikä uudessa hybridissä ilahduttaa erityisesti?

Uusi Corolla on jo toinen hybridimme. Siinä on vielä pystytty nipistämään kulutuksesta ja päästöistä aiempaan verrattuna.

Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

Toyotassa ajatukset yhdistyvät luotettavuuteen ja laatuun. Se on pidetty merkki perheessämme.

Kuinka usein vaihdat autoa?

Vaihdamme autoa yleensä kahden kolmen vuoden välein. Sykli on aika tiivis, sillä ajamme paljon ja kilometrejä kertyy lähes 30 000 vuodessa. Jo parin ensimmäisen viikon aikana uuden automme mittarissa oli yli tuhat kilometriä. Ja kyllä muutamassa vuodessa alkaa jo autokuumekin nousta.

Millaisessa käytössä auto on?

Ajan töihin Järvenpäästä ­Helsinkiin, minkä lisäksi kuskaan lapsia harrastuksiin melkein joka päivä. Kaikki kolme lastamme harrastavat painia, ja minä huollan ja valmennan heitä.

Mukavin autoosi liittyvä muisto?

Se hetki, kun saa uuden auton avaimet. Siitä alkaa autoon tutustuminen. Uuden auton tuoksu on myös hurmaava.

Mitä auto kertoo omistajastaan?

Auto kertoo jollain tavalla omistajansa arvoista ja mieltymyksistä. Ympäristöystävällisyys, pienikulutuksisuus ja taloudellisuus kytkeytyvät omiin arvoihini, ja näitä ominaisuuksia on Corollassa. Ja kyllä siihen liittyy sporttisuuskin. Pyrin olemaan sporttinen, ja on kivaa, että autokin on. Voisi sanoa, että auto on minun näköiseni.

Autoilun ympäristöarvot ohjaavat Mika Suden autovalintoja. (Toyota Corolla Hybrid, vuosimalli 2019, ajettu 1 300 km)