Hyvinkääläinen Riitta Huisman osti 25 000:nnen hybridi-Toyotan Suomessa. Hänelle autossa on tärkeintä ulkonäkö ja helppo ajettavuus.

Miksi valitsit Toyota C-HR Hybridin?

”Minulla on ollut monta Toyotaa. Kun mietin, minkä auton seuraavaksi otan, ihastuin tähän. Se on hyvännäköinen. En suostu muuhun merkkiin vaihtamaan. Olen toki muita merkkejä koeajanut, mutta mikään ei sovi käteeni yhtä hyvin kuin Toyota.”

Millä autoilla olet ajanut aiemmin?

”Minulla on ollut pari Hiacea. Tarvitsin sitä kuljetusautoksi, kun poika harrasti motocrossia. Sen jälkeen on ollut kolme Corollaa ja viimeksi Auris. Olen ajanut kullakin autolla viitisen vuotta. Nykyinen auto on jo seitsemäs Toyotani.”

Miltä hybridi on tuntunut?

”Tässä on kyllä totuttelemista, kun hybridissä on automaattivaihteet ja vain kaksi poljinta: kaasu ja jarru. Etsin koko ajan kytkintä, mutta sitten muistan, ettei tässä tarvitse alkaa vaihteita kelaamaan. Ajaminen on helppoa ja mukavaa.”

Miten hybridi on vaikuttanut käyttökuluihin?

”En vielä tiedä. Tärkeintä on, että auto tuntuu ja näyttää hyvältä. Jos on kerran mahdollisuus hankkia auto, se on sillä selvä. En halua ajatella, mitä auto tulee loppujen lopuksi käytössä maksamaan. Hybridit ovat kuulemma edullisempia, mutta käyttö näyttää sen pidemmän päälle.”

Miten auto sopii yksityis­yrittäjälle?

”Asiakkaani ovat täällä Hyvinkään suunnalla, ja yleensä kaikki tarvittava mahtuu kyytiin. Jos pitää kuljettaa jotain isoa, lainaan pakettiautoa.”

Mitä autoiluun liittyvää muistoa et unohda?

”1980-luvun alussa hain Hiacen autokaupasta, ja seuraavana päivänä piti lähteä Paraisille pojan motocross-kisoihin. Siellä yksi nuori kaveri oli lainannut amerikanraudan, jolla hän törmäsi mojovasti uuteen Hiaceeni. Se yllätti.

Ja joka talvi kaverit sanoivat, että laita hiekkasäkkejä Hiacen tavaratilaan, muuten et pääse mäkiä ylös. En laittanut, mutta hyvin pääsin mäet ylös.”

C-HR Hybridi on Riitta Huismanin seitsemäs Toyota. Tallissa on ollut Toyotia Hiacesta Aurisiin.

Mikä Toyota C-HR:ssä on parasta?

”Autoon istuessa tuntuu kuin kotiin tulisi. Rattituntuma, mittarit, vaihteet – ne sopivat minun käsiini. Auto on kuin minulle tehty. Sitä on mukava ajaa. Toyota on myös toimintavarma.”

Mitä auto kertoo omistajastaan?

”Tyylitajusta. Minulla on silmää tyylikkäille autoille. Jos auton ulkonäkö miellyttää silmääni, se voi olla minun autoni. Jos autolla on vielä helppo ajaa, niin se on täydellinen.”