Vielä muutama vuosi sitten­ yleisnimitys liikenteessä töppääjälle oli ”akka ratissa”. Nykyään törmää yhä harvemmin mokailevaan akkaan, koska hölmöilijöitä löytyy kaikista sukupuolista ja yhteiskuntaluokista. Tässä vaarallisimmat kuskityypit:

Dalai Lama -kuski on hyvin rauhallinen autoilija. Hän ajaa mieluiten reilusti alle nopeusrajoitusten ja vihaa turhia ohituksia. Tästä johtuen hänen perässään ajaa pitkiä letkoja, mutta Dalai Laman mielestä liikenteessä on turha hötkyillä ja tukkirekan perässä voi hyvin körötellä kiireettä sata kilometriä. Tämän kuski­tyypin edustaja on myös televisiosta tuttu. Näyttelijä Elina Knihtilä­ esitti Ranuan kummit -ohjelmassa ”naisten autokerhon” jäsentä, joka tyypillisenä Dalai Lama -kuskina opetti, että vihreäksi vaihtuva liikenne­valo on vain ”lupa mennä, ei pakko!”. Rauhallisen ja hötkyilemättömän kuljettajan kantti toki ­kestää muiden, malttamattomampien autoilijoiden raivokkaan tööttäilyn.

Perheenäidit ja isit edustajat­ yksiä liikenteen vaarallisimmista kuskityypeistä. Heidän keskittymisensä ei ole vuosiin ollut liikenteessä, vaan siinä mitä autossa tapahtuu. Ja autossahan tapahtuu! Liikenteeseen keskittymisen sijaan isit ja äidit hoitavat keskimäärin noin kahdeksaa muuta asiaa kuten: 1. Vaipanvaihtoa 2. Lasten ruokahuoltoa 3. Satukirjojen lukemista 4. Ipadien kanssa säätämistä 5. Lasten riitojen selvittelyä 6. Pissavahinkojen putsaamista 7. Harrastusaikataulujen venkslaamista 8. Askarteluavun antamista. Tämän kuskityypin auto muistuttaa sisältä enemmän ongelmajätelaitosta kuin autoa.

Kaikki muut ovat ahterista paitsi minä -kuski. Tämä autoilijatyyppi ajaisi kaikkein mieluiten yksin ilman muuta liikennettä. Valitettavasti kanssakulkijoita on, joten tämän kuljettajaryhmän edustajilla­ voi olla suuriakin ongelmia verenpaineensa ja vihanhallintansa kanssa. Suurimman ärsytysreaktion saa yleensä aikaan kuskityypin edessä kulkeva autoilija, jonka jokainen liike on jollain tavalla väärä. Jos tämän kiukkuryhmän edellä ajava kulkee liian hitaasti ja varoo oikealta kääntyviä, hän on ”ylivarovainen idiootti”. Jos taas etunenässä olevan kaasujalka on kovin raskas, hän voi kuulla olevansa ”hullu idiootti, jollaisten takia kaikki ovat vaarassa”. Kaikki muut ovat ahterista, paitsi minä -kuskeja­ on mahdotonta miellyttää. Paitsi pysymällä pois liikenteestä.

Jotain sattuu kuitenkin -kuljettaja. Tämä kuskityyppi­ jännittää ajamista ja pelkää tekevänsä­ virheitä. Mokaamisen pelkääminen voi aiheuttaa vaaratilanteita, kun huomio on epäolennaisissa asioissa.­ Sukulaisrouva ajoi suoraa tietä, joka jossain vaiheessa kääntyi jyrkästi vasemmalle. Hän ei kääntynyt, vaan ajoi edessä olevaan ojaan. Tämän kummallisen ratkaisun syytä kysyttäessä rouva vastasi: ”Päätin ajaa tahallani ojaan, koska jossain vaiheessa se olisi kuitenkin tapahtunut. Näin sain sen pois päiväjärjestyksestä.” Tyypillinen ryhmänsä edustaja.