Retkikassi 1920x1080 s1170x600 q80 noupscale

Niksikisan voittajat

ToyotaPlus.fi:ssä järjestettyyn autoniksikisaan osallistuneiden kesken arvottiin kaksi rallipassia Neste Rallyyn ja Toyota-autonhoitotuotteita. Palkinnon voittivat Leena Korolainen, Petri Laukkanen ja Katri Rantakokko. Onnea voittajille! 

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

 

Lukijoidemme kekseliäät niksit pelastavat autoilijan päivän. Ota parhaat kikat käyttöön!
 

Pidä auton takakontissa kesän uima- ja eväsretkiä varten vakiovarustekassi. Pakkaa kassiin kankainen uimaranta-alusta, retkipöytäliina, kertisastioita, -haarukoita ja -veitsiä, talouspaperirulla ja roskapusseja. Sitten vaan päivän retken muut tavarat ja retkeläiset autoon ja menoksi!
Kaija Hanka

Säilytä takakontissa isoa mustaa jätesäkkiä. Jos joudut kuljettamaan jotain likaista, niin jätesäkin voi levittää suojaksi takakontin pohjalle.
Heidi Kärkkäinen

Kesäaikaan auton tuulilasiin kertyy liiskaantuneita ötököitä. Sekoita helppo ja halpa pesuaine suihkupulloon käsitiskiaineesta ja vedestä. Suihkuta, anna vaikuttaa ja pyyhi paperilla. Muutkin kotipesuaineet tepsivät sekä auton ulko- että sisäpesuun.
Pertti Palonen

Jos autossasi on kosteuden tuntua, täytä vanha sukka kissanhiekalla ja laita se auton kojelaudalle tai penkin alle. Kissanhiekka imee kosteuden autosta parissa päivässä.
Pirjo Salmela

Lisää hyötyliikuntaa ja jätä auto kauemmaksi kaupan parkkipaikalla. Tulee käveltyä enemmän ja auton kyljet säästyvät kanssa-autoilijoiden ovikolhuilta.
Matti Leinonen

Kosteina kevät- ja syysaamuina auton ikkunat ovat usein vesihuurussa. Pidä autossa pientä ikkunankuivauslastaa, jolla saat pyyhkäistyä lasit kirkkaiksi ilman käsien kastumista.
Kati Mustonen

Pidä helposti pestävää vilttiä mukana autossa. Jos kyytiin tulee kurainen lapsi tai lemmikki tai kasaat kierrätykseen vietäviä kasseja ja laatikoita auton penkeille, voit levittää viltin penkkien suojaksi. Talvella viltti toimii lämmittäjänä, kunnes auto lämpenee riittävästi.
Katri Rantakokko

Puhdista auton kumimatot talven käytön jälkeen. Ripusta ne pienellä liimapuristimella pyykkinarulle ja suihkuta niiden päälle liuotinpesuainetta ennen painepesurilla pesua. Matot puhdistuvat katusuolasta, kurasta ja rasvasta ja kuivuvat tuulessa nopeasti. Käsittele matot silikonipohjaisella kumisprayllä seuraavaa talvea varten. Näin kumimatot säilyvät uuden veroisina useamman vuoden.
Petri Karhunen

Vyötä isot ja raskaat kassit ja pakkaukset turvavöillä automatkalle. Näin tavarat pysyvät paikoillaan äkillisissä jarrutuksissa. Sijoita tietokonelaukku taka- ja etupenkkien väliin lattialle ja pidä hattuhylly tyhjänä - aina ja kaikesta. Muista auton takakonttia lastatessa, että raskaat ja isot tavarat tulevat ensin, lähelle auton runkoa.
Leena Korolainen

Pidä autossa mukana putkenpätkää joka käy lisävarreksi ristikkoavaimeen rengasta vaihtaessa. Usein pultit ovat niin tiukasti kiinni, että putkenpätkää tarvitaan.
Jukka Heinonen

Naisella on aina pompulat hukassa. Osta kerralla iso paketillinen ja säilytä niitä autossa vaihdekepin ympärillä, niin aina löytyy!
Carita Larjovuori

Säilytä imukykyistä puhdistusliinaa autossa. Liinalla voit kuivata sivupeilit ja huurteisen etulasin sisäpuolelta.
Katri Rantakokko

Ota tavaksi tarkistaa aina ennen pidemmälle matkalle lähtöä, että autossa on mukana kaikki tarvittava lasinpesunesteistä lähtien.
Markku Lassila

Kun lähdet autoilemaan talvipakkasilla, ota mukaan toppavaatteita koko seurueelle siltä varalta, että auto hyytyy. Apua odotellessa tulee nopeasti kylmä.
Antti Kalsa

Auton kumimattojen alle on hyvä laittaa sanomalehtiä. Ne imevät kosteuden, joka tulee märistä tai lumisista kengistä.
Soili Niemi

Sammuta auto vasta sitten, kun olet kiinnittänyt lämmitysjohdon keulaan. Näin sinun ei tarvitse toimia pimeässä!
Katja Autio

Pidä autossa mukana kassi, jossa on kaikkea tarpeellista: pari kymppiä rahaa, talouspaperia, pillimehuja, laastareita, taskulamppu ja mitä nyt kukin voikin tarvita. Pelastaa matkan usein!
Minna Lassila

Säilytä tablettitietokonetta auton selkänojan taskussa. Äkkijarrutuksessa tabletista tulee vaarallinen kapistus.
Jyrki Ylermi

Kuivaa auton ikkunoita pestessäsi pesuvesi näppärästi sanomalehdellä.
Jarkko Määttä

Jos autossa on tunkkainen haju, niin kääri hiiliä pieniksi pussukoiksi esim. talouspaperiin. Parin päivän päästä haju on poissa.
Mari Uggeldahl

Pidä paria heijastinliiviä mukana etuistuimen selkäpuolen taskuissa, jotta voit vetäistä ne nopeasti päälle tarpeen vaatiessa.
Sirpa Jokinen

Jätä kauempana sijaitsevaan autokatokseen talvella pulkka. Kun tulet kotiin raskaiden kauppakassien kanssa, niin voit vetää ostokset pulkalla kätevästi kotiovelle.
Matti Hanki

Jos kärsit matkapahoinvoinnista, hanki pahoinvointiranneke. Niitä saa muun muassa apteekeista. Sopii kaikenikäisille, myös lapsille.
Ari Winter

Hansikaslokerossa kannattaa olla aina kosteuspyyhkeitä. Ne säilyvät talvellakin käyttökelpoisena.
Irja Pulkkinen

Suihkuta lasinpesunestettä sumutepullosta jäiseen ikkunaan. Näin säästät aikaa ja säästyt raappaamiselta.
Urho Veteli

Käytä kuraisena aikana auton jalkatilassa mattojen suojana sanomalehtiä. Matot pysyvät kuivina ja siisteinä.
Juhani Kivelä

Laita auton pesuveteen ruokasoodaa. Pinttynyt lika ja öttiäiset irtoavat helposti maalipintaa vahingoittamatta. Tuulilasin voi pestä soodan ja veden sekoituksesta tehdyllä tahnalla.
Sisko Lampi

Laita auton ovien tiivisteisiin silikonia, niin niihin ei jää kosteutta. Ovet saa helpommin auki talvella, kun tiivisteet eivät jäädy.
Mikko Eronen

Levitä jäähdytinnestettä esimerkiksi sienellä auton ovien tiivisteisiin. Ovet eivät jäädy kiinni kelien vaihdellessa.
Petri Laukkanen