1. Miksi onnettomuustapauksessa korikorjaamon valinnalla on merkitystä?

”Kun käyttää Toyota-merkkikorjaamoa, voi varmistua siitä, että auton korjauksessa käytetään alkuperäisiä varaosia ja korjauksen tekee merkkikohtaisen koulutuksen saanut ammattilainen.”

2. Miten voin valita korjaamon kolarin jälkeen, jos maksajana on vakuutusyhtiö?

”Vahingon sattuessa kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään Toyota-korjaamoon, joka avustaa tarvittaessa vahinkoilmoituksen tekemisessä vakuutusyhtiölle. Korikorjaamot tekevät vaurioarvioinnin ja lähettävät korjauslaskelman vakuutusyhtiölle. Käytännössä kaikki korjaukset hoituvat Toyota-verkoston kautta. Ei ole väliä, minkä vakuutusyhtiön asiakas on.”

3. Miksi kolaroitu Toyota­ kannattaa korjauttaa Toyota-liikkeessä?

”Toyotan korikorjaamoverkosto on valtakunnallinen. Meillä on 43 korikorjaamoa, eli aina löytyy korjaamo läheltä. Varaosien saatavuus on taattu ja osat suunniteltu Toyota-autoihin. Meiltä saa myös hankittua sijaisauton. Tarvittaessa korjauksen tai vakuutuksen omavastuuosuuden voi rahoittaa Toyota Korjaamoluotolla.”

4. Tunteeko Toyota-liike autoni paremmin kuin muut korjaamot?

”Ehdottomasti. Toyota-liikkeessä on merkkikohtaisesti koulutettu henkilöstö, joka tuntee Toyotan kaikki eri mallit ja tekniikan. Esimerkiksi uusien aktiivisten turvallisuusvarusteiden, kuten etäisyystutkalla varustetun vakionopeussäätimen tai automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, korjaaminen edellyttää vahvaa merkkikohtaista osaamista.”

5. Mitä hyötyä Toyota-korjaamon käytöstä on laadullisen varmuuden lisäksi?

”Väärillä osilla tai menetelmillä korjattu auto voi olla turvallisuusriski. Toyota edellyttää uusien ja alkuperäisten turvavarusteiden käyttöä korjauksessa. Esimerkiksi väärin asennettu tai viallinen turvatyyny ei kolaritilanteessa välttämättä toimi kuten on suunniteltu. Vain oikeilla menetelmillä ja osilla tehty korjaus varmistaa takuun säilymisen korjauksen jälkeen.”

6. Voiko Toyota­-korjaamolta saada sitovan hinta-arvion ennen työn teettämistä?

”Kyllä. Aina ennen työn aloittamista tehdään vaurion arviointi. Silloin saa hinta-arvion, joka toimitetaan myös vakuutusyhtiölle. Jos autoa korjattaessa havaitaan, että jotain on rikki enemmän kuin alun perin arvioitiin, olemme yhteydessä asiakkaaseen ja vakuutusyhtiöön.”

7. Mitä käytännön asioita minun pitää huomioida, jos auton kolarikorjaus tulee ajankohtaiseksi?

”Toyota-korikorjaamosta­ saa apua niin pienissä tuuli­lasivaurioissa kuin isoissa kolareissa. Jos auto ei ole ajokelpoinen, kannattaa ottaa yhteyttä­ Toyota Infoon, puh. 0800 13663. Se on Toyota-autoilijoille tarkoitettu maksuton palvelunumero. Sieltä saa apua vuoro­kauden ympäri, jos matka­ odottamatta­ katkeaa ja tarvitaan­ vaikka hinausliikkeen palveluja. ”