Toyota-autojen infotainment-järjestelmä Touch with Go on uudistunut.

Kaikissa nyt myytävissä uusissa Toyota-autoissa on käyttöjärjestelmän viimeisin versio, ja päivityksen voi hankkia useisiin vanhempiin Touch with Go -laitteisiin. Järjestelmästä on tullut entistä helppokäyttöisempi ja nopeampi.

Toyotan Touch-järjestelmä sisältää kosketusnäytön, jossa on audio-ominaisuudet, Bluetooth hands free -ominaisuudet, USB- ja Aux-liittimet sekä lähes kaikissa Suomessa myytävissä malleissa peruutuskameran. Touch with Go’ssa mallista riippuen on lisäksi mukana navigointi kaikkine runsaine ominaisuuksineen.

Touch with Go -järjestelmä sisältää lukuisan määrän ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa haltuun viimeistään nyt, sillä ne helpottavat autoilevan arkea merkittävästi.

Infotainment haltuun 10 vinkkiä:

1. Luo MyToyota-tili
Aloita järjestelmän käyttö lukemalla älypuhelimesi QR-koodinlukuapplikaatiolla autossa olevan järjestelmän näytöltä löytyvä QR-koodi. Tätä kautta pääset luomaan MyToyota -tilin. Voit luoda tilin myös tietokoneella osoitteessa
www.toyota.fi/mytoyota

2. Perehdy käyttöohjeisiin
MyToyota -tilin luominen kannattaa, saat käyttöösi suoraan älypuhelimen näytölle Touch with Go’n aloitusoppaan, joka opastaa järjestelmän käytössä. Yhdistä ­puhelin ja laite bluetooth-yhteyden avulla.

3. Käytä navigointi ominaisuuksia
Ala käyttää Touch with Go’n navigointiominaisuuksia. Saat paljon muutakin hyötyä kuin opastuksen paikasta toiseen. Aseta tutuillekin reiteille reittiopastus päälle, niin saat käyttöösi liikenneviestit ja pääset ajoissa kiertotielle, jos edessä on esimerkiksi onnettomuuden aiheuttama tuke.

4. Hyödynnä mobiili­applikaatioita
Navigoinnin Google-näppäimen ja Google Street View’n avulla pystyt katsomaan, miltä määränpääsi näyttää. Perillä voit verrata Googlen näyttämää kuvaa sekä näköhavaintoasi. Lisäksi voit etsiä navigoinnin avulla vapaita pysäköintipaikkoja, sovellus näyttää myös, paljonko pysäköinti maksaa.

5. Laajenna radio­­kanava­valikoimaa
Perinteisten analogisten FM- ja AM-radiokanavien lisäksi Touch with Go’lla voi kuunnella osassa malleista digitaalisia DAB-radiokanavia. Suomessa digitaaliset radiolähetykset eivät ole vielä saaneet jalansijaa, mutta esimerkiksi Norjassa analogiset kanavat lopetetaan ensi vuonna. Lisäksi voit kuunnella Aha- ja Aupeo-sovellusten kautta lukemattomia määriä eri internetradiokanavia, mieluisan kanavan voi hakea erilaisten hakusanojen kautta. Touch with Go toistaa suosikkimusiikkisi cd-levyltä tai Bluetooth-, Aux- sekä USB-yhteyksien kautta erilaisten äänilähteiden kautta esimerkiksi Spotify- tai iTunes-sovellusten mielimusiikkiasi.

6. Käytä automaatti­navigointia
Aseta navigoinnin kalenteriin päivät ja ajat, jolloin liikut tutulla reitilläsi, esimerkiksi työmatkasi ajankohdat. Tällöin TMC-liikennetiedot tulevat käyttöösi ja osaat ennakoida tutullakin reitillä yllättäviä tilanteita.

7. Etsi kiinnostavia paikkoja
Navigoinnin tietokannassa on valmis lista kiinnostavista paikoista, esimerkiksi ravintoloista, ostoskeskuksista ja hotelleista. Lisäksi voit halutessasi soittaa nappia painamalla valitsemaasi kiinnostavaan paikkaan. Paikkojen hakeminen onnistuu suomeksi myös ulkomailla, eikä sinun tarvitse tietää, mikä esimerkiksi apteekki on ranskaksi.

8. Soita puhelut turvallisesti
Unohda matkapuhelimesi ajon ajaksi taskuusi tai autosi lokeroon. Jos haluat hoitaa asioitasi ajon aikana, voit tehdä sen turvallisesti Touch with Go’n kautta. Kun puhelimesi on yhdistetty järjestelmään, voit valita puhelusi järjestelmän kosketusnäytöltä. Aakkostetut pikapainikkeet helpottavat puhelinluettelon selaamista.

9. Käytä ohjauspyörän painikkeita
Tee ajamisestasi vieläkin turvallisempaa pitämällä kädet ratissa ja käyttämällä Touch with Go’n ohjaamiseen ohjauspyörässä olevia painikkeita. Kun opettelet painikkeiden käytön ja toiminnan, voit käyttää monia toimintoja irrottamatta katsettasi tiestä.

10. Ota taloudellisen ajon apuriksi
Touch with Gon’n kautta pääset näkemään reaaliaikaiset polttoaineiden hinnat ja voit tankata siellä, missä on edullisinta (hinnat perustuvat polttaine.net-tietokantaan). Sen lisäksi autosi kulutustiedot näkyvät järjestelmän näytöltä – kilpaile itseäsi vastaan ja pyri koko ajan taloudellisempaan ajoon.