Kuka voi saada rahoituksen?

Autorahoituksen voi saada sekä yksityishenkilö että ­yritys. Molemmilta edellytämme puhtaita luottotietoja. Lisäksi yksityishenkilön tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä tulee olla vakituiset tulot.

Mitä pitää tehdä ennen autoliikkeeseen menoa?

Ennen liikkeeseen menoa ei tarvitse tehdä mitään. Halutessasi voit hakea ennakkoluottopäätöksen jo etukäteen Toyota.fi-sivuston­ kautta. Sekä luottopäätös­ että rahoitussopimus ­voidaan tehdä Toyota­-jälleenmyyjäliikkeessä ­yhdellä reissulla.

Ihastuin uuteen Toyota C-HR:ään, mutta en tiedä voinko saada autolainaa niin paljon, että voisin ostaa sen. Mikä ratkaisee, paljonko autolainaa voin saada?

Meillä ei ole mitään tarkkoja rajoja sen suhteen kuka voi saada minkäkin verran lainaa, vaan asia katsotaan aina tapauskohtaisesti. Jos sinulla on vakituiset tulot, puhtaat luottotiedot ja olet täysi-ikäinen, niin laina onnistuu hyvin todennäköisesti. Asia voidaan ratkaista vaikka sillä aikaa, kun käyt koeajamassa C-HR:ää. Jos haluat huomattavasti kalliimman auton, vaikkapa uuden Land Cruiserin, saatamme kysyä palkkatodistustasi, jotta varmistumme ­takaisinmaksukyvystäsi.

Voinko maksaa autolainani pois ennenaikaisesti? Tuleeko siitä jotain kuluja?

Voit maksaa auton rahoituksen pois milloin vaan, eikä siitä tule sinulle kuluja. Loppu­velkatiedon saat kätevästi muun muassa asiakkaan sähköisen ­palvelun My Financen kautta. Sopimuksen päätyttyä toimitamme sinulle varmenteen, ­jolla pääset rekisteröimään auton omiin nimiisi Trafin Oma asiointi -palvelussa.

Minulle on tarjottu Toyota Jousto-rahoitusta uuteen Toyota Yarisiin 2,95 prosentin korolla, mutta sopimusehdoissa mainitaan todelliseksi vuosikoroksi 3,56 prosenttia. Mikä ero näillä kahdella korolla on?

Nimellinen korko, tässä tapauksessa 2,95 prosenttia, ilmaisee lainasta maksettavan koron, mutta ei kaikkia lainan kustannuksia. Todellisessa vuosikorossa on otettu huomioon kaikki luotosta aiheutuvat kulut. Näitä ovat useimmiten kuukausittainen käsittelymaksu ja luottosuhteen perustamiskustannus.

Kysymyksiin vastasi Toyota Financen asiakaspalvelupäällikkö Carita Österberg.

Kysy meiltä rahoituksesta toyota.rahoitus@toyota.fi