Toyotan Kuukausitilaus mahdollistaa rennon autoilun. Tilaat auton netistä parilla klikkauksella ja pidät niin kauan kuin haluat.

Ajatella, jos auton saisi käyttöönsä samalla periaatteella kuin Spotifyn ja Netflixin: järkevä hinta, kuukauden sitoutumisaika, tilataan netistä ja aikaakin siihen menee vain pari minuuttia. Tähän tarpeeseen ja toiveeseen Toyota kehitti suositun
Kuukausitilaus-palvelunsa, joka lanseerattiin viime vuoden lopulla.

Mobility- ja markkinointijohtaja Matti Tanninen kertoo, että palvelu luotiin, koska Toyotalla huomattiin, että on paljon asiakkaita, jotka haluaisivat käyttää vain väliaikaisesti autoa. He tarvitsevat sitä esimerkiksi pariksi kuukaudeksi tai puoleksi vuodeksi, mutta tarjolla oleviin sopimuksiin pitää usein sitoutua vähintään vuodeksi, yleensä kahdeksi. Tannisen mukaan Kuukausitilaus-palvelusta ovatkin innostuneet erityisesti ne, jotka ovat tähän asti pärjäilleet ja luovineet ilman autoa.

Moni auton ostoa empinyt on testannut Kuukausitilauksella sitä, sopisiko auto omaan elämäntyyliin ja -tilanteeseen.

”Asiakkaina on ollut esimerkiksi golffareita, jotka ovat halunneet kesäkuukausiksi auton tai kakkosauton päästäkseen kätevästi kentälle. Sitten on myös heitä, jotka haluavat kesäisin pyöräillä töihin, mutta syksyisin ja talvisin ottavat mieluummin auton avukseen”, Tanninen kertoo.

Yksi asiakasryhmä ovat olleet ”auton oston empijät”. Heille Kuukausitilaus on ollut mainio tapa testata, sopiiko autoilu omaan elämäntyyliin ja -tilanteeseen. Tannisen mukaan palvelussa on tarjolla mahdollisimman paljon erilaisia autoja, jotta jokainen käyttötarve olisi mahdollista toteuttaa.

Lähes kaikki kuuluu kuukausihintaan

Kuukausitilauksen etu on siinä, että asiakkaan ei tarvitse etukäteen päättää, kauanko aikoo autoa pitää. Palvelun tilaus jatkuu kuukausi kerrallaan, kunnes peruuttaa palvelun. Maksimikäytölle ei siis ole rajaa. Kuukausihinta sisältää 1 500 ajokilometriä, mutta jos määrä ylittyy, verkkopalvelusta voi ostaa lisäkilometrejä tai ne voidaan myös veloittaa auton palautushetkellä.

”Kuukausihinta sisältää myös huollot, renkaat ja renkaan vaihdot, vakuutukset sekä verot. Asiakkaalle jää maksettavakseen polttoaine sekä mahdolliset pysäköintimaksut ja autopesut. Luonnollisesti, jos autoa kolhii, omavastuu kuuluu
asiakkaalle.”

Palvelusta ovat innostuneet erityisesti ne, jotka ovat tähän asti luovineet ilman autoa.

Tanninen korostaa, että Toyotan Kuukausipalvelusta on haluttu tehdä mahdollisimman simppeli käyttää: jos sopiva auto löytyy omalta alueelta, se on vain klikkauksen päässä osoitteessa toyotakuukausitilaus.fi.

”Eräs asiakas kertoi, että oli nähnyt Kuukausipalvelusta mainoksen metroasemalle mennessään. Kun hän oli laskeutunut metroaseman liukuportaat alas, hän oli jo tilannut auton. Eli on se aika nopea systeemi”, Tanninen naurahtaa.

Kun auton on tilannut, asiakas saa sähköpostiinsa toimintaohjeet ja maksukorttiveloitus tapahtuu ennen noutoa. Auto noudetaan valitusta liikkeestä ja sen jälkeen voi nauttia autollisen elämästä – niin kauan kuin haluaa.

”Asiakastyytyväisyys on ollut 4.8/5. Meillä on paljon asiakkaita, jotka ottivat auton käyttöönsä ensimmäisten joukossa viime marraskuussa ja auto on heillä edelleen,”
Tanninen kertoo.