Toyotan rahoituspalveluilla asiakas voi ostaa sekä uusia että käytettyjä autoja Toyota-jälleenmyyjäliikkeistä. Selvitimme yritysmyyntiin erikoistuneelta automyyjältä, mitä erityisesti yritysasiakkaat rahoitukseen liittyen kysyvät.

Yritysautomyyjä Tomi Lampinen, Saimaan Auto-Arita
Millaisia vaihtoehtoja yritysasiakkailla on auton hankintaan?

Yritysasiakkaille on saatavilla hyvin monipuolisia auton hankintamahdollisuuksia. Valittavissa on erilaisia leasing-ratkaisuja, osamaksusopimus asiakkaalle sopivaksi räätälöidyllä kaupan rakenteella sekä Jousto-rahoitus, joka on osamaksusopimus taatulla hyvityshinnalla. Leasingissa valittavissa ovat huolto- ja rahoitusleasing, asiakkaan autoilutarpeen mukaan. Auton rahoitusleasing- tai osamaksusopimusta voi täydentää myös haluamansa laajuisella Huoltosopimuksella. Asiakkaan kanssa pyritään löytämään yhdessä yrityksen kannalta paras kokonaisratkaisu. Siihen vaikuttavat aina yrityksen yksilölliset tarpeet, ja se, millaiseen käyttöön hankittavat autot on tarkoitettu.

Voiko yritysasiakas saada useamman auton rahoitussopimuksien kuukausierät samalle laskulle?

Toyota Rahoitukselta laskut on mahdollista saada kätevästi koontilaskuna kerran kuukaudessa. Koontilasku helpottaa varsinkin suuremman sopimusmäärän laskujen hallintaa ja käsittelyä. Kaikki laskut, niin yksittäiset kuin koontilaskutkin on mahdollista saada myös verkkolaskuina perinteisiä paperilaskuja nopeammin ja luontoa säästäen. Mikäli yritysasiakas haluaa vastaanottaa verkko- tai koontilaskuja, kannattaa olla yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun.

Mitä eroa auton osamaksurahoituksen ja leasingsopimuksen ALV-asioissa on?

Osamaksulla hankittaessa auton hankintahinnan ALV on vähennyskelpoinen, ja leasingsopimuksella puolestaan leasingvuokrien ALV on vähennyskelpoinen, mikäli auto on hankittu liiketoimintaa varten toiselta verovelvolliselta. On kuitenkin huomioitava, että ALV:n vähentämiseen liittyy rajoituksia, joihin yrityksessä kannattaa aina perehtyä oman kirjanpitäjänsä kanssa ja tarvittaessa konsultoida myös verottajaa.