Rent- ja palvelutuoteasiantuntijamme vastaavat, miksi Toyota Vakuutus kannattaa.

1. Mikä on Toyota ­Vakuutus?

Toyota Vakuutus on Toyota-autoilijalle räätälöity merkkivakuutus, joka turvaa kattavasti autolle ja siinä matkustaville sattuvia vahinkoja. Vaihtoehtoina ovat kattava Toyota Täyskasko, suppeampi Toyota Osakasko ja uutena Toyota Rahoituskasko. Tarjoamme ne yhteistyössä vakuutusyhtiö Ifin kanssa.”

2. Mihin autoihin Toyota Vakuutuksen voi hankkia?

”Toyota Vakuutuksen saa Toyota-liikkeestä autokaupan yhteydessä sekä uusiin että käytettyihin Toyotiin. Mitään ikärajaa autolle ei ole.”

3. Pystyykö vakuutusta muokkaamaan omien toiveiden mukaan?

”Toyota Täyskaskoa ja Toyota Rahoituskaskoa voi muokata lisäturvien avulla. Kattavaan kaskovakuutukseen kuuluu vakiona esimerkiksi pysäköintiturva. Se korvaa vahingon, jos tuntematon ajoneuvo on törmännyt omaan autoon. Lisäturvana voi valita lasiturvan tuulilasivahinkojen varalta. Kiveniskemien korjaukset tehdään ilman omavastuuta, eikä niistä tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta. Muita lisäturvia ovat parannettu lunastusturva ja jatkuvuusturva, joka tarkoittaa käytännössä sijaisautoa, jos oma auto vaurioituu tai varastetaan.”

4. Voiko vakuutuskulut yhdistää samalle laskulle auton osamaksuerien kanssa?

”Voi, jos valitsee Toyota Rahoituskaskon. Silloin auto on myös rahoitettu jollakin Toyotan tarjoamalla­ rahoitusvaihtoehdolla, esimerkiksi Toyota Joustolla. Bonusoikeu­dellisissa vakuutuksissa eli Toyota Osa- ja Täyskaskossa tulee aina oma laskunsa vakuutusyhtiöstä.”

5. Miten bonukset ­toimivat Toyota ­Vakuutuksessa?

”Kaskovakuutuksessa bonukset menevät kuten missä tahansa bonusoikeudellisessa vakuutuksessa: bonuskertymän voi hyödyntää 80 prosenttiin asti. Rahoituskaskossa ei ole bonusoikeutta. Kuluttajan kannattaa laskea tarkkaan, onko bonuksista hyötyä: rahoituskasko on hinnoiteltu kilpailukykyisesti. Se tulee monelle halvemmaksi kuin bonusten käyttäminen. Bonukset eivät myöskään häviä, vaikka valitsee rahoituskaskon. Bonukset säilyvät, ja niitä voi käyttää myöhemmin, jos joskus päättää siirtyä takaisin bonusoikeudelliseen vakuutukseen.”

6. Miksi hankkisin ­Toyota Vakuutuksen?

”Vaivattomuuden vuoksi. Esimerkiksi Toyota Rahoitus-kaskossa kaikki kulut saa samalle laskulle. Yhdellä osamaksuerällä voi maksaa auton lisäksi huollon ja vakuutuksen. Kuukausittaisten kulujen hallinta helpottuu, kun ei tule yllättäviä kuluja. Ainoa muuttuva kulu on polttoaine.”

7. Miten Toyota Vakuutus­ poikkeaa ­vakuutusyhtiöltä otetusta vakuutuksesta?

”Toyota Vakuutuksessa auto korjataan aina Toyotan korjaamossa alkuperäisillä osilla, jolloin Toyota pysyy Toyotana. Kun auto alkaa vanheta, joillakin vakuutusyhtiöillä on tapana siirtää autolle tehtäviä korjauksia pois merkkikorjaamoilta.”

8. Kuinka pitkäksi ajaksi­ sitoudun samaan vakuutus­muotoon?

”Asiakas saa irtisanoa bonusoikeudellisen kasko­vakuutuksen ja vaihtaa vakuutusyhtiötä koska tahansa. Rahoituskasko on voimassa enintään osamaksu­sopimuksen ajan. Sen voi halutessaan lopettaa kesken osamaksusopimuksen. Tällöin asiakkaalla täytyy olla hankittuna toinen vakuutus tilalle.”

Tutustu Toyota Vakuutukseen täällä.