1. Minkälainen vaihtoautovalikoima Toyotalla on?

”Vaihtoautojen myynti on tärkeä osa liiketoimintaamme. Kun asiakas ostaa uuden auton, vaihdossa autoliike saa yleensä käytetyn auton. Vaihdossa tulevat autot ovat usein hyviä: suomalaiset vaihtavat autoa noin kolmen vuoden välein. Toyotan vaihtoautojen tarjonta vaihtelee 4300 – 4700 auton välillä, ja kaikkien liikkeiden autot ovat yhdessä verkkopalvelussa.”

2. Mitä hyviä puolia käytetyissä autoissa on?

”Käytettyjä autoja on aina hallissa, joten auton saa heti mukaansa. Uusia autoja on liikkeissä rajoitettu määrä ja niillä on toimitusaika, jonka pituus vaihtelee muun muassa värin ja halutun varustelutason mukaan. ­Samalla rahalla, jolla saa uuden pienen auton, saa yleensä isomman käytetyn auton.”

3. Millainen käytetty auto kannattaa ostaa?

”Toyotan Titaani-vaihtoautot ovat tavallista laadukkaampia käytettyjä autoja. Ne ovat alle seitsemän vuotta vanhoja Suomi-autoja, joiden mittarilukema on enintään 160 000 kilometriä. Autot ovat käyneet läpi tarkastus- ja kunnostusohjelman, jossa mahdolliset viat on korjattu ja tarvittavat osat vaihdettu. Varsinkin käytetyt hybridit ovat suosittuja.”

4. Mitä Titaani-takuu tarkoittaa?

”Toyotan Titaani-ohjelman tarkoituksena on tarjota vaihtoauton ostajalle vastaavanlainen omistamisen ilo kuin uudessa autossa. Titaani-vaihtoautoilla on kahden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Jos autoon tulee vika, se korjataan. Takuuseen kuuluvat kaikki mekaaniset osat, kuten moottori, polttoainelaitteet, vaihteisto ja laakerit. Kuluvat osat, kuten jarrupalat, kytkin ja maalipinta, eivät kuulu takuun piiriin.”

5. Mitä ehtoja takuulla on?

”Asiakkaan vastuulla on huoltaa autoa maahantuojan huolto-ohjelman mukaisesti merkkiliikkeessä. Kilpailevat toimijat noudattavat valmistajan eli autotehtaan huolto-ohjelmaa. Maahantuojan huolto-ohjelma on tarkempi. Siinä on huomioitu esimerkiksi Suomen sääolosuhteet. Pitkä kostea talvi ja teiden suolaus vaikuttavat auton käytettävyyteen.”

7. Millaisia palveluja Toyota-liikkeet tarjoavat vaihtoauton ostajalle?

”Ei ole merkitystä, onko asiakas uuden vai käytetyn auton ostaja. Palvelut ovat kaikille samat. Meillä on esimerkiksi kattava valtakunnallinen palveluverkosto, joka sisältää laadukkaat varaosa- ja huoltopalvelut. Maakunnissa autoliikkeet käyvät usein jopa viemässä auton asiakkaalle.”

8. Voiko vaihtoauton ostaa osamaksulla?

”Kyllä voi. Tarjoamme samanlaiset rahoitusmahdollisuudet uuden ja käytetyn auton ostajalle. Toyotalla on oma rahoitusyhtiö, joka tarjoaa rahoituspalveluja asiakkaille. Luottopäätöksen ja auton saa heti.”

Kysymyksiin vastasi Toyotan rent- ja palvelupäällikkö Seppo Saxholm.

Tutustu tarkemmin Toyota-vaihtoautoihin täällä.