Toyota Jousto -sopimus on turvallinen tapa rahoittaa uuden auton hankinta: auton ostaja tietää heti kaupantekohetkellä, mikä auton arvo vähintään on, kun rahoitussopimus päättyy.
 

 1. Mikä on Toyota Jousto?

”Toyota Jousto on osamaksusopimus, jossa kuukausierä määräytyy sopimuksen pituuden ja arvioitujen ajokilometrien mukaan. Sopimuskausi voi olla kaksi, kolme tai neljä vuotta, ja sopimuksen lopussa autolla on aina taattu hyvityshinta.”

 

2. Miksi valitsisin ­Toyota Jousto -sopimuksen muiden rahoitusvaihtoehtojen sijasta?

”Toyota Joustossa on fiksu kuukausierä. Taatun hyvityshinnan vuoksi voimme taata, että sopimuksen lopussa auton arvo on aina vähintään saman verran kuin jäljellä oleva velka. Tavallisissa osamaksusopimuksissa näkee joskus, että uuden auton ostaja on päätynyt maksamaan vaikka 40 000 euron arvoista autoa 200 euron kuukausierällä. Tällöin on riskinä, että sopimuksen lopussa autosta on enemmän velkaa kuin auton arvo on. Tällaista riskiä ei ole Toyota Jousto -sopimuksessa. Siinä asiakkaan ei toisaalta tarvitse suotta maksaa liian suurta kuukausierää, vaan rahaa jää muuhunkin elämiseen.”

 

3. Paljonko hyvityshinta on käytännössä?

”Taattu hyvityshinta lasketaan Toyota Jousto -sopimusta tehdessä. Siihen vaikuttaa auton malli, sopimusaika ja kilometrit. Jos taattu hyvityshinta on sopimuksen lopussa esimerkiksi 12 000 euroa ja viimeinen suurempi maksuerä myös 12 000 euroa, asiakas voi halutessaan palauttaa auton meille ja jättää viimeisen erän maksamatta. Riski esimerkiksi autoveroon liittyvistä muutoksista ja auton arvon kehityksestä on Toyotalla, ei asiakkaalla.”

 

4. Mitä vaihtoehtoja on, kun Toyota Jousto -sopimus päättyy?

”Asiakas voi vaihtaa auton uuteen. Monet tekevät Toyota Jousto -sopimuksen kolmeksi vuodeksi, koska haluavat ajaa autolla, jossa on takuu voimassa. Vaihto uuteen onnistuu taatun hyvityshinnan vuoksi. Jos asiakas ei palauta autoa sopimuskauden päättyessä, toinen vaihtoehto on, että hän pitää auton, jolloin teemme uuden maksusuunnitelman viimeisestä erästä.”

 

5. Voiko autoa vaihtaa kesken sopimuskauden?

”Kyllä. Auton voi ­myydä tai vaihtaa aivan normaaliin tapaan. Jos autosta on velkaa jäljellä esimerkiksi 10 000 euroa ja autoliike hyvittää autosta 13 000 euroa, 3 000 euroa toimii käsi­rahana uutta ­autoa ostaessa. Autoliike huolehtii loppulainan eli esimerkiksi 10 000 euron maksamisesta takaisin rahoitus­yhtiölle.”

 

6. Mihin autoihin Toyota Jousto -sopimus on saatavilla?

”Toyota Jousto -sopimuksen voi valita rahoitusvaihtoehdoksi kaikkiin uusiin Toyotan henkilö- ja tavara-autoihin.”

 

7. Paljonko tarvitsen käsirahaa Toyota Jousto -sopimuksessa?

”Käsirahaksi suositellaan kymmentä prosenttia uuden auton hinnasta, mutta käsirahaa ei välttämättä tarvita, jos asiakkaalla on vakituinen työsuhde ja luottotiedot kunnossa. Usein asiakkaalla on vaihtoauto, jolloin käsirahaa on jo tavallisesti 20–30 prosenttia. Vaihtoautoa ei tarvitse käyttää kokonaan käsirahana, vaan esimerkiksi 10 000 euron arvoisesta autosta voi ottaa 5 000 euroa tilille ja käyttää 5 000 euroa käsirahana uuteen autoon.”

 

8. Mitä lisäpalveluita Toyota Jousto -sopimukseen saa?

”Toyota Jousto -sopimukseen saa paketoitua Toyota Rahoituskaskon ja Toyota Huoltosopimuksen. Nämä lisäpalvelut helpottavat ennakoimaan kuluja. Rahoituskasko on hinnoiteltu edulliseksi. Esimerkiksi Auris-kokoluokan autoon noin 40-vuotiaalle kuljettajalle rahoituskaskon kuukausimaksu on vain 44 euroa eli runsaat 500 euroa vuodessa. Tämä sisältää sekä liikenne- että täyskaskovakuutuksen, eivätkä bonukset vaikuta hintaan. Huoltosopimus sisältää määräaikaishuollot.”

Kysymyksiin vastasi Toyota Rahoituksen kehityspäällikkö Matti Tanninen.


Löydä sopivin automalli Toyota Jousto -laskurin avulla.