Kiinnostaako käytetty auto, mutta epäröit: ainahan niissä on jotain vikaa ja koko ajan saa rampata huollossa. Toyotan Approved Vaihtoautot -turva pyyhkäisee nuo huolet pois.

Mitä jos käytetyn auton omistami­nen olisi yhtä huoletonta kuin uuden – helppoa ja vaivatonta? Toyotan vaihto­autojen ja liikkuvuuspalveluiden kehityspäällikkö Ossi Kukkonen lupaa, että nyt se on mahdollista.

Jokainen Toyota-jälleenmyyjältä hankittu Toyota, jolla on alle kahdeksan vuotta ikää ja alle 160 000 kilometriä ajoa alla, saa Toyota Approved Vaihtoautot -turvan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koulutettu Toyota-mekaanikko käy auton läpi 36-kohtaisen tarkastuslistan mukaan samaan tapaan kuin katsastuksessa.

Jos vikoja löytyy, ne korjataan. Ja jos ostamisen jälkeen jokin auton osa hajoaa, TAV-autossa on vuoden turva, joka kattaa yleisimpien vikojen korjauksen.

“Kun asiakas saa auton käsiinsä, ei ole vaaraa, että iskunvaimentimet vuotaisivat tai alla olisi huonot renkaat. TAV perustuu siihen, että haluamme asiakkaidemme elämässä olevan mahdollisimman vähän autoiluun liittyviä huolia”, sanoo Kukkonen.

Entäs hybridit? Huoli pois, nekin on huomioitu. Jokainen TAV-leiman saanut hybridi on läpikäynyt Hybrid Health Check -tarkastuksen, jossa varmistetaan akun ja hybridijärjestelmän toimivuus.

“Hybrideille myönnetään hybridi­akkuturva, joka on voimassa kymme­nen vuotta tai 350 000 kilometriä – edellyttäen, että auton huolto-ohjelmaa on noudatettu”, Kukkonen kertoo.

Jousto-rahoitus tuo lisäturvaa

Toyotan suosittu Jousto-rahoitus eli osamaksusopimus on saatavilla myös käytettyihin autoihin. Pienellä käsirahalla sopimuksen voi tehdä 2–5 vuodeksi. Autoa voi myös vaihtaa kesken sopimuksen.

“Jousto tukee ajatustamme auton omistamisen huolettomuudesta. Sopimuksen teon yhteydessä asiakas saa tietää auton hyvityssumman eikä näin pelkoa arvon alenemisesta tai yllätyksistä ole.”

Kukkosen mukaan Jousto sopii niille, jotka eivät halua sitoa rahojaan autoon ja toisaalta haluavat ennakoida autoilun kulut.
“Siinä missä tiedämme yleensä arvion esimerkiksi asumiskuluistamme, sama on mahdollista auton kanssa.”