Tuulilasi kannattaa vaihtaa valtuutetulla merkkikorjaamolla, jos haluaa olla varma, että auton turvatekniikka toimii niin kuin pitää. Yleiskorjaamoissa ja tuulilasinvaihtoliikkeissä tehdyissä tuulilasin vaihdoissa on merkkikorjaamoita enemmän puutteita, selviää autoalan toimijoiden tekemästä tutkimuksesta.

A-Test & Consulting, Autoalan Keskusliitto, Autotuojat ja Saint Gobain Autover selvittivät tuulilasin vaihdon teknistä laatua viidessäkymmenessä yrityksessä eri puolilla Suomea.

Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg sanoo, että tuulilasi on yksi auton korin kantavista osista ja sillä on iso merkitys turvalaitteiden toiminnassa. Esimerkiksi turvatyyny voi koitua etupenkkiläisen kohtaloksi, jos tuulilasi on asennettu väärin tai se ei ole oikean paksuinen.

”Väärin asennetun tuulilasin kautta voi tulla myös vesivuotoja, jotka saattavat aiheuttaa ilkeitä yllätyksiä elektronisille laitteille, kuten johtosarjoille ja ohjainlaitteille”, Sohlberg sanoo.

Hänen mukaansa autossa täytyy käyttää alkuperäistä tai laadultaan vastaavaa tuulilasia ja autonvalmistajan hyväksymää liimaa ja pohjustusainetta, jotta tuulilasi varmasti kiinnittyy kunnolla. Merkkikorjaamoissa nämä asiat on yleensä huomioitu hyvin. ”Se on tuulilasin vaihtoon turvallinen valinta.”