GR-sarjan seuraava tulokas lupaa odottajilleen loistoajettavuutta kevyellä rakenteella ja suorituskykyisellä bokserimoottorilla.

Toyota GR -perheen kolmas ja odotettu tulokas, GR 86, on kevytrakenteinen nelipaikkainen coupé. Malli esiteltiin huhtikuussa japanilaiselle medialle. Se on perillinen vuonna 2012 lanseeratulle, legendaarisen maineen saaneelle GT86-mallille, jota on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 000 kappaletta.

Toyota GR 86:ssa on panostettu erityisesti keveyteen. Alumiinia on käytetty muun muassa katossa ja kevyttä rakennetta siivittää uusi, entistä voimanlähdettä tehokkaampi 2.4-litrainen vastaisku- eli bokserimoottori, joka parantaa auton suorituskykyä.

Helppo käsitellä myös korkeammissa nopeuksissa

GR 86:n ulkomitat ja mittasuhteet ovat pysyneet lähes muuttumattomina GT86-malliin verrattuna, joka tarkoittaa matalaa painopistettä. Sen sijaan kori on edeltäjäänsä vääntöjäykempi. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös korin aerodynaamisiin komponentteihin, joilla varmistetaan mallin hyvä käsiteltävyys myös korkeammissa nopeuksissa.

Toyota GR 86 tehdään yhteistyössä Subarun kanssa. GR Supralle ja GR Yarikselle jatkoa tekevä GR 86 tullaan esittelemään Euroopassa myöhemmin vuonna 2021.