Miten toimia rengaspaineanturin kanssa? Toyota Info vastaa.

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä tuli pakolliseksi 1.11.2014 jälkeen käyttöön otettuihin autoihin. Jokaisessa renkaassa on oma paineentunnistin, joka pitää koodata auton tietokoneeseen kausivaihdon yhteydessä. Jos renkaissa on vain neljä muistipaikkaa, niin koodaus tehdään joko Toyota-liikkeessä tai rengasliikkeessä. Jos renkaissa on kahdeksan muistipaikkaa, koodauksen voi tehdä itse.

Jos koodausta ei tee tai käyttää renkaita, joissa ei ole paineentunnistinta, rengas­paineen merkkivalo syttyy palamaan. Varoitusvalon palaminen ei estä ajamasta autolla.

Rengastunnistimet varoittavat, jos rengaspaineet laskevat alle suositusarvojen. Rengasvauriota ei välttämättä heti huomaa. Mitä kauemmin esimerkiksi naula on renkaassa, sitä suuremmaksi rengasvaurio todennäköisesti kasvaa. Jos kuljettaja saa rengasvauriosta ilmoituksen tarpeeksi ajoissa, se voi olla korjattavissa.

Pieni ylipaine renkaissa ei ole haitaksi. Alipaine sen sijaan on aina turvallisuusriski, kuten samalla akselilla olevien renkaiden paine-erotkin. Suositusten mukaan rengaspaineet pitäisi tarkistaa kerran kuukaudessa.